Accountancy

De jaarrekening is de financiële verantwoording van uw onderneming en is een belangrijke bron van informatie voor u en uw bank. Daarnaast is de jaarrekening vaak de basis voor uw fiscale aangiften. Afhankelijk van uw wensen en van wettelijke verplichtingen verzorgen we het samenstellen, beoordelen of controleren van jaarrekeningen. Daarnaast bestaat onze dienstverlening uit overige assurance diensten.

Financiele administratie

Wij verzorgen desgewenst uw financiële administratie. Onze aandacht gaat uit naar de ondernemer en het verhogen van de financiële efficiency van de ondernemer. Als hulpmiddel hebben we in eigen beheer software ontwikkeld waarmee iedere ondernemer zelf eenvoudig en efficiënt zijn administratieve mutaties kan organiseren. Deze mutaties worden periodiek via internet door ons in een professioneel financieel pakket geimporteerd.

Jaarverslaggeving

Ondernemingen worden geconfronteerd met wet- en regelgeving op het gebied van de externe verslaggeving, zoals BW2 Titel 9, IFRS en de Nederlandse richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Wij kunnen u ondersteunen bij het opstellen van uw jaarrekening (onder IFRS of Nederlandse richtlijnen), consolidaties en verslaggevingsvraagstukken. Vanwege uit regelgeving volgende beperkingen in de dienstverlening van de huisaccountant kunnen ondernemingen daar niet altijd met hun vragen terecht. In dat geval zijn wij uiteraard bereid u te ondersteunen.

Advisering

Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de accountancy en advisering en kunnen u desgewenst ook ondersteunen bij het opstellen van begrotingen en liquiditeitsprognoses. Ook in het traject van aan- en verkoop van een onderneming kunnen we u van dienst zijn op het gebied van advisering en het uit te voeren due diligence onderzoek.

Internationaal

Voor diverse internationaal opererende ondernemingen assisteren we bij het opstellen van de (IFRS / BW2 Titel 9) jaarrekening, complexe consolidaties en het analyseren van verslaggevingsvraagstukken. Veelal kunnen controleplichtige ondernemingen voor het opstellen van de interne jaarrekening en assistentie en advisering niet terecht bij de huisaccountant vanwege uit regelgeving volgende beperkingen in de dienstverlening. Onze medewerkers met gedegen ervaring in de internationale accountantspraktijk kunnen u dan ondersteunen.

 

Wij zijn lid van een internationaal samenwerkingsverband van accountantskantoren (i2an) zodat wij uw onderneming ook in geval van internationale vertakkingen binnen ons netwerk van dienst kunnen zijn.